Přejít k hlavnímu obsahu

Blog

auto

10 dní na cestě ze Sydney do Melbourne

Když jste v Sydney a potřebujete se dostat do Melbourne, máte několik možností. Když na to máte 10 dní, je jich ještě víc. Austrálie je moc rozlehlá, abychom ji projížděli křížem krážem jako Nový Zéland. Museli jsme se rozhodnout jen pro jednu část… a tu jsme si dali za cíl prozkoumat důkladně.

Na tuto cestu jsme potřebovali auto. Rozhodli jsme se pro půjčovnu campervanů Lucky rentals, ale moc štěstí nám to nepřineslo. Ukázalo se, že i hodně dopředu udělaná rezervace může být úplně k ničemu. Co se stalo?

V den D, kdy jsme se chystali na naši desetidenní cestu vydat, jsme si chtěli v půjčovně vyzvednout auto a tradá směr Melbourne. Už když jsme do pobočky Lucky rentals dorazili, tak nám bylo něco podezřelé. Všude plno lidí a na parkovišti žádné auto. Uklidňoval jsem se, že nejspíš mají nějaké vozy v garáži. Ačkoliv jsme měli rezervaci na 11 hodinu, na řadu jsme se dostali až někdy kolem jedné hodiny odpoledne. No na řadu… postupně jsme se dozvídali, že pro nás auto nemají. Havarovalo, nebo ho nevrátili… z toho člověka to lezlo jak z chlupatý deky. Začal se nám věnovat manažer pobočky a ten vymyslel, že si pro nás půjčí auto jinde. Poněkud absurdní situace. Když si má autopůjčovna půjčit auto, aby nám ho mohla půjčit. Hlavně to ale zabere spoustu času a my už potřebovali být na cestě. Nakonec nás manažer do té jiné autopůjčovny odvezl a rozdíl v ceně zaplatil.

Půjčili nám hodně ojetou Toyotu. Měla nalítáno už přes 435 tisíc km a taky podle toho vypadala. Hodně věcí nefungovalo, ale motor naštěstí vždycky naskočil. Z kopce a po rovince to ještě šlo, problém nastal při jízdě do kopce. To jsem si vždycky vzpomněl na naše Suzuki!

Než jsme v druhé půjčovně vyřídili všechno papírování, bylo už dost pozdě odpoledne. Dojeli jsme si ke Gabče pro věci. Ta už o nás měla strach. Bydleli jsme u ní týden, co jsme byli v Sydney a do Lucky rentals nás dopoledne hodila. Navrhla, ať ještě zůstaneme a vyrazíme až další den. Protože bychom vyjeli akorát v čase zácpy a do tmy bychom stejně nikam nevyjeli. A tak jsme první den na cestě nebyli vůbec na cestě. Pobyt u Gabči jsme si o den prodloužili a zbytek dne strávili na nedaleké pláži.

Pokračování už brzo...